logosvk

58ste St. Martinusprijs Kontich
Vierdaagse UCI-Interclubwedstrijd voor juniores 7-10 juli 2022

Spannend!

Het aftellen is begonnen, en we kijken uit naar de start van de 2015 editie van de 4-daagse Sint Martinusprijs.

Toeval of niet maar op de 4de dag van onze 4-daagse start de 3de rit van de Tour de France in Antwerpen.

Dit was voor ons het signaal om te proberen onze meerdaagse nog beter te maken dan de vorige jaren.

Ploegen uit 10 verschillende landen van over de ganse wereld, met o.a. de nationale ploegen van Cyprus, Estland, Finland en Turkije komen meedingen.

Verder doet het ons onbeschrijfelijk veel plezier dat we dit jaar, na lange afwezigheid, weer 2 ploegen uit Frankrijk mogen verwelkomen, naast de “habitués” uit Denemarken, Groot-Britannië, de Verenigde Staten, Nederland en niet te vergeten onze eigen Belgische ploegen.

Onze Duitse vrienden laten dit jaar verstek gaan wegens hun Nationale kampioenschap tijdrijden dat in ditzelfde weekeinde gereden wordt.

Het Deense team uit Roskilde komt ook dit jaar met een sterk team waarin de nummers 1,2 en 3 van hun national kampioenschap tijdrijden zullen aantreden. Maar we zijn er zeker van dat de andere ploegen weerwerk gaan bieden.

Sommige ploegen komen om hun renners een overgetelijke ervaring aan te bieden, want sportiviteit, fair play en een interessante & mooie 4-daagse koers staan hiervoor garant.

De wedstrijd zelf is een beetje aangepast t.o.v. vorige edities, en we beginnen vrijdag met de ploegentijdrit i.p.v. de individuele tijdrit.

Verder zijn de ritten hier en daar wat aangepast aan de huidige verkeersituaties in de verschillende gemeentes.

De start, en ploegenvoorstelling in Antwerpen zijn verplaatst naar zaterdag en dit terug vanaf de Grote markt i.p.v. het MAS.

Als bovendien dan ook nog eens het goede weer van de partij beloofd te zijn, dan kan het niet meer stuk.

Wij zien uit naar een spetterende 4-daagse en hopen jullie allemaal te ontmoeten in en rond Kontich of Antwerpen.

vlaamsekruis1kontichleeftprovantBestand:UCI Logo 2015.svg - Wikipedia   sportingantwerpenLogo's | Cycling Vlaanderen WielerVerhaal | Over de koers